Есенният политически сезон започна с първо пленарно заседание на депутатите след лятната ваканция. То беше белязано и от темата за отвличанията.

Управляващите  бяха категорични, че трябва да се вярва в системата за сигурност и полицаите да бъдат оставени да работят.

Според опозицията отвличането е сигнал, че нещо не е наред в системата за сигурност.

По традиция есенната сесия на Парламента беше открита със словесни битки и взаимни обвинения. Партийните лидери посочиха и приоритетите на своите формации за новата сесия, която ще мине под знака на предстоящото председателство на ЕС.

Цветан Цветанов каза на опозицията, че „печеленето на симпатии не минава през фалшиви новини за опонента. Доверие се печели в честно състезание. Съединението прави силата“.

„Искате, г-н Цветанов, консенсус и съгласие в този Парламент, но това минава през назоваване на истинските проблеми и търсене на тяхното решение – неграмотност, бедност и влошен здравословен статус на нацията“, отговори му Корнелия Нинова.

Вижте повече във видеото:

Въпреки че парламентарният живот започна на 1 септември, следващото заседание ще е на 7 септември – след Деня на Съединението.