Три месеца след ремонта на част от проблемната 52-километрова отсечка на АМ „Тракия“ между Стара Загора и Чирпан, шофьори сигнализират за новопоявила се дупка – край жп надлез на 160-ия километър в посока Бургас.

Пътната агенция и изпълнителят обаче твърдят, че там ремонт не е правен. Обясниха, че заради минусовите температури ремонтът на съоръжението е бил отложен за пролетта. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Ремонтът изисква абсолютно положителни температури. Той е по-особен, това съоръжение е по-особено, ще продължи между 2,5 или 3 месеца“, обясни Стоян Баличев, изп. директор на „Автомагистрали“ ЕООД.  

„Решението, което беше пред нас, беше или да сложим едно тънкослойно покритие от 3 сантиметра. Просто, за да гарантираме равността на преминаване“, каза Даниел Иваничков от АПИ.

Снимка: btvnovinite.bg

Сигнал за проблема подава Димитър Стоянов от София: „Мост, на който се случиха няколко катастрофи в рамките на няколко дни. Той беше ремонтиран – в дясната лента има вече дупка, която дори се е уголемила, тоест не е ясно дали след месец няма да стане отново кратер, който да преобръща камиони на пътя“.

Снимка: btvnovinite.bg

Изпълнителят отговори, че въпросната дупка запълва през няколко дни, но веднага се отваря заради тежкия трафик. Посочи, че има хлабини в една от дивалационните фуги, която предстои да бъде сменена.

Окончателно проблемът ще бъде решен след ремонт на мостовото съоръжение. Който ще започне около 25 март. 

По-рано днес АПИ инспектира ремонта на 16,5-е км между Оризово и Чирпан, който започна във вторник.  Шофьори казаха, че са станали жертва на указателните табели за обходните маршрути. От „Автомагистрали“ обещаха по-големи указателни знаци. 

Снимка: btvnovinite.bg

От днес пътуващите в посока София се отклоняват от пътен възел Чирпан – Изток, по обходния път на Чирпан, през Плодовитово и отново излизат на магистралата. Трафикът към морето се отклонява през Оризово, Плодовитово и след Чирпан – отново се пренасочва по „Тракия.“ А пътуващите от АМ „Марица“ трябва да заобикалят също през Плодовитово.

Ако всичко върви по план, през лятото от морето до столицата ще се пътува по здрава магистрала.