Във връзка с отправените обвинения от кмета на Хасково г-н Георги Иванов в ефира на bTV, че медиата изпълнява политически поръчки със серия от разследвания за рязката промяна на стандарта на живот след влизането на различни кметове в управление, ръководството на bTV Media Group отрича всяка форма на обвъзраност между журналистическата дейност и изпълнението на политически поръчки на която и да е политическа структура.

В своята работа журналистите от „Новини и актуални предавания” на bTV работят единствено в полза на обществения интерес. Припомняме, че bTV е подписала и спазва Етичния кодекс на българските медии, според който предоставяме на зрители си единствено точна и проверена информация, без да скриваме и изопачаваме факти.

Именно това беше и причината да поканим за участие г-н Иванов  в студиото на „Тази сутрин”, както и всяка засегната страна в журналистическите ни материали.

bTV ще продължи да проучва и представя съмнителни сигнали във всички сфери на политическия, икономически и социален живот на България единствено като част от ангажимента си за предоставяне на максимална информираност на зрителите си.”