Президентът на САЩ Барак Обама е поканил премиера Бойко Борисов да се срещнат в Белия дом следващия месец. Поканата е била отправена чрез вътрешния министър Цветан Цветанов от специалния съветник на президента на САЩ по въпросите на контратероризма Джон Бренън.

Това съобщи МВР, като разпространи подробности около визитата на вицепремиера зад Океана. "Това ще бъде една от първите срещи на президента Обама с чуждестранен ръководител след преизбирането му за президент", бил заявил Джон Бренън пред Цветанов.

Съобщението за предстоящата визита на Борисов вчера внесе смут и от двете страни на океана, тъй като не е спазен протоколът, по който става организиране на официално посещение.

На въпрос на вестник "Сега" за кога е планирано посещението на българския премиер във Вашингтон зам.-говорителката на Съвета по национална сигурност в Белия дом Кейтлин Хейдън заяви: "За момента нямаме официално съобщение".

От американското посолство в София отказаха да коментират съобщението на МВР. "Не коментираме програмата на президента Барак Обама", обясниха от щатската мисия. От министерски съвет пък заявили: Щом министър Цветанов е съобщил, че ще има визита, значи ще има.