Съдът остави под домашен арест двамата служители от Комисията по хазарта. Бившият директор на контрола Пламен Георгиев и настоящият началник на контролната дейност Тодор Марков са обвинени в длъжностни престъпления и участие в престъпната група на Васил Божков.

Магистратите постановиха, че те няма да се укрият нито да попречат на разследването. Според адвокатите доказателства срещу тях няма.

Единият от тях е началникът на отдел "Контролна дейност" в Комисията Тодор Марков, който е настоящ член на комисията, а другият е Пламен Георгиев, който е работил в нея като понастоящем работи в счетоводна фирма.

В зала Тодор Марков съобщи, че ако исканата от съда мярка бъде приета, има риск за здравето и живота на баща му, който наскоро е получил инсулт.

По думите на прокурора Венцислав Фердинандов има опасност лицата да извършат ново престъпление.

"Престъплението, в което са обвинени, е тежко и умишлено, и предвижда наказание - лишаване от свобода за повече от 5 г.", каза в зала прокурорът и уточни, че те са обвинени в престъпление по служба и участие в организирана престъпна група, цитиран от БГНЕС.

Той посочи, че към момента няма опасност те да се укрият с оглед на тяхната работна заетост, но приемането на мярката е наложително, тъй като са налице достатъчно доказателства. Също така са разпитани и над 25 свидетели, от които на 8 са повдигнати обвинения.