Започна първи оглед на взривения край Карнобат склад за боеприпаси с отпаднала необходимост. След като изтекоха задължителните от гледна точка на безопасност 72 часа след последния взрив, на място влезе спецгрупа - специалисти по боеприпаси, пожаротехнически експерти, разследващи полицаи.

Първо те отново огледаха с дрон подстъпите към склада, за да се уверят, че всичко е безопасно, след това започнаха и самите процесуално-следствени действия.
 
В 10:30 ч. сапьори, пожарникари и разследващи влязоха зад отцепения периметър.

Екип на ДОТИ изследва оръжейния склад за евентуални невзривени боеприпаси. Разследването за причините на инцидента продължи през целия ден. По информация на bTV, едно от четирите халета ще бъде запечатано.  
 
"След взрива халето е разрушено. Самото хале е разрушено и вътре каквото е имало в него е унищожено. Когато се произвеждат всички изделия, те се тестват както на минусова, така и на положителна температура", заяви Емилиян Гебрев, собственик на оръжейния склад.

За това според собственика на оръжейния склад практически е невъзможно взривът да е станал без външна намеса. От управата на фирмата поддържат версията за умишлен палеж.

"Категорично заявявам, че това няма как да стане отвътре. Аз имам общо 64 склада. Това означава на 64 места да гърми, ако стане нещо отвътре, а то нямаме такъв случай", обясни Константин Скелин, ръководител "Логистика" на фирмата.
 
Взривовете и последвалият пожар не са засегнали голяма площ, но е имало опасност от разрастване на огъня заради отделни огнища в гората и силен вятър. 
 
"Вътре боеприпасите, които се съхраняват, няма такава опасност за разпространение. Това не е голямокалибрен боеприпас, за да се разпространи на километър - километър и половина. Максималното разстояние, на което може да отиде, това е 300-350 метра и това е основно от ударната вълна", отбеляза Константин Скелин, ръководител "Логистика" на фирмата.
 
Огледите продължават и утре. До приключване на огледите, в оръжейния склад е спряно електрозахранването.