Пожарникари спасиха 17 младежи, бедстващи в тетевенското село Гложене, съобщиха от МВР.

Екипите от Тетевен и Ловеч са се отзовали на сигнал постъпил около полунощ на тел. 112, за бедстваща група от младежи на възраст между 15 и 17 години. Те били настанени в къща за гости в Гложене.

Пристигналите незабавно на място пожарникари установили, че река Вит, която минава покрай къщата, е придошла и дълбочината й е почти 1,5 метра.

Използвайки въжета, екипите предприели действия по евакуиране на тийнейджърите. Веднага след като децата били изведени на безопасно място пожарникарите посетили и съседната къща, обитавана от семейство с малко дете.

Мъжът категорично отказал да бъде евакуиран, но жената се съгласила заедно с 3-годишното им дете да бъдат изведени от жилището. Всички евакуирани хора били транспортирани до кметството на населеното място, където им е била осигурена храна и вода.

Остава бедственото положение в Тетевен след падналите количества валежи и последвалото наводнение. Очаква се днес да започне и опис на щетите. В селата Глогово и Градежница положението е най-тежко. В Глогово три махали с над 300 човека са откъснати от света. Сред тях има възрастни хора и деца.