„Спаси София“ става партия, съобщиха от организацията. Решението идва година преди провеждането на местните избори през есента на 2023 г.

През 2019-а двама представители на организацията участваха в изборната надпревара, като Борис Бонев успя да стане общински съветник, издигнат от инициативен комитет.

„Време е да осъществим идеите и решенията за София, които предлагаме вече толкова години. Убедени сме, че динамичния свят не е черно-бял, че решенията за подобряване на живота на хората са отвъд клишетата за "ляво" и "дясно" и доброто управление е баланс между различни политики, към който ние ще се стремим", каза общинският съветник Борис Бонев в своя позиция.

"Партията не променя работата ни - ние оставаме независими, автентични и лоялни на София и на този етап не възнамеряваме да участваме на парламентарни избори“, допълва той. 

„С тази решителна крачка за навлизане в политическия живот ние ще продължим да бъдем водени от автентичната гражданска енергия, залегнала в основата на нашата организация. Местните избори наближават и ние сме готови да поемем отговорност за управлението на нашия град“, допълват от „Спаси София“.