Градските активисти от „Спаси София“ алармират за драстичното орязване на градския транспорт в столицата. По думите им управляващите от ГЕРБ са въвели осезаемо намаляване на транспортните средства по линиите на градския транспорт, което ще доведе до увеличени интервали и повече чакане на пътниците по спирките. 

Влошаването на транспортната услуга касае едни от най-важните и натоварени линии в столицата като автобуси 83, 94, 111, 120 и 280, както и тролейбуси 1, 2, 6, 9 и др. 

Огромно орязване има при трамвайния транспорт по най-натоварените линиите като 20 и 22, където се премахват по пет трамвая от всяка линия, а времето за чакане се увеличава с над една четвърт, отбелязват от „Спаси София“. 

Независимият общински съветник Борис Бонев посочва, че Центърът за градска мобилност е пред фалит, като задълженията и загубите са около 100 млн. лв. и са натрупани само за тази година. 

„ГЕРБ крият информация за загубите от хората, които в крайна сметка ще трябва да платят милиони за лошото управление на г-жа Фандъкова. Затова настоявам кметът да излезе и да оповести публично колко точно са загубите, но и да предложи ясен план за намаляването им”, допълва Бонев.