Спасеният след почти 12-часова акция в Пирин животновъд, който в момента е в болница след операция, намери сили да благодари на своите спасители.

Докато е сред стадото си крави, на Красимир Евтимов му прилошава. Вика на помощ приятели, но те не успяват да го придвижат.

"Единственият начин се оказа ПСС, които се отзоваха на сигнала, който подадохме и благодарение на тях бях свален", разказва Красимир.

11 души тръгват веднага.

"Помислих, че вече съм на крачка от спасението, не предполагах, че такава всеотдайност ще има, защото след това, което преживяхме по пътя, слизането надолу, а той беше много стръмен терен, си помислих, че... Не вярвах, че има такива хора в България", спомня си още той.

Преодоляват камъни и паднали дървета и не се отказват за миг.

"На носилка, сменяха се, бяха 10-12 човека, не жалеха усилия, не жалеха себе си, за да ме преведат през този труден терен", признава животновъдът.

"При наличен хеликоптер това нещо можеше да стане много по бързо. Точно в тоя район, където се намираше пострадалият, хеликоптерът щеше да иде за един час, да го вземе и да се върне", казва спасителят Кристиян Урумов.

"Огромна благодарност към спасителите, които проявиха мъжество, храброст и невероятни усилия, за да ме спасят", обръща се към тях Красимир.

След акцията животът на спасения животновъд е поверен на лекарите, които го спасяват за втори път. Оперират го и той се възстановява в болницата.