Премиерът Бойко Борисов на нова среща с четворката на Балканите – този път в Белград. В столицата на Сърбия е и главния прокурор Сотир Цацаров, но по друга тема. В сръбската столица се очаква да започне при закрити врати официалната вечеря на лидерите на Гърция, България, Румъния и Сърбия.

Те се срещат в Белград два месеца след разговорите на върха във Варна. Очаква се правителствата на България и Сърбия утре да подпишат меморандум за намаляване на тарифите за роуминга.

Главните прокурори на двете държави вече подписаха меморандум за обмена на информация при правна помощ, както и за сътрудничество в областта на организираната престъпност, корупция, тероризъм и трафик на наркотици.

Меморандумът ще бъде подписан седмица преди началото на делото за фалита за КТБ. Един от подсъдимите е мажоритарният собственик на банката Цветан Василев, който живее в Белград от три години.

Въпросът с екстрадицията му не е решен и днес, и така делото срещу него ще се гледа задочно.

По време на посещението на Цацаров ще бъдат обсъдени и други теми и въпроси от взаимен интерес.

В програмата се предвиждат срещи на българската делегация с представители на сръбската прокуратура и в парламента на Сърбия.

Цацаров ще бъде придружен от заместник-главния прокурор Ася Петрова и от завеждащия отдел „Международен“ във ВКП Цветомир Йосифов.