Центърът на София беше блокиран за часове от четири протеста. Най-големият от тях започна около 15ч. на пл. „Княз Ал. Батенберг” и беше под формата на шествие. Той беше под надслов „Смяна на системата”. Демонстрантите настояват за оставка на кабинета и промяна на политическата система, а не само срещу високите цени на горивата. Към 16 ч. протестиращите блокираха за кратко пл. „Орлов мост”. На площада имаше хора от Пловдив, Пазарджик и Враца. 

Снимка: Reuters/ Ладислав Цветков

Около 40 автомобила потеглиха от Перник в посока София, за да се слеят с протеста на жълтите павета. При пристигането им обаче ги очакваше разочарование – „Княз Ал. Батенберг” беше празен. Те решиха да се отправят към АМ „Люлин" и да я блокират.

Снимка: Ладислав Цветков

В 13ч. от пл. „Независимост” започна протестът, организиран от Росен Миленов, бивш служител на ГДБОП и ДАНС. Шествието да премине по бул. „Дондуков”, „Васил Левски”, „Цар Освободител” до пл. „Орлов мост” и се сля с протеста „Смяна на системата.”

Снимка: Ладислав Цветков

Пак в 13 ч. се проведе протест на християнска общност. Те се събраха пред Паметника на съветската армия. Според тях новите предложения в Закона за вероизповеданията нарушават религиозните свободи в страната. 

Снимка: Ладислав Цветков

Последният заявен за днес протест в столицата е на майките на деца с увреждания. Началният му час беше 17:30 ч. пред Министерски съвет. Те обявиха, че ще останат на улицата, докато оставката на Валери Симеонов не бъде приета в Народното събрание.

Снимка: Reuters/ Ладислав Цветков

Заради протестите се забранява паркирането в центъра на София. Над 1000 униформени ще пазят за обществения ред, съобщи директорът на „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.