Соченият за лидер на бандата за отвличания "Наглите" Ивайло Евтимов - Йожи, е изразил съжаление по отношение на жертвите си и не е омаловажавал вината си, искал да промени криминалното си поведение и изградил трудови навици.

Това са част от заключенията в доклад на затворническата администрация за поведението на Йожи, на базата на които той беше пуснат две години и пет месеца по-рано.

В периода между 2007 и 2009 година в станалата известна, като "къщата на ужасите" попадат общо 8 души. Бизнесмени и заможни хора. Групата, получила името „Наглите“, е изключително брутална и действа професионално до момента, в който е разкрита. 

Арестувани са общо 28 души. До съдебната зала стигат четирима. Един от тях - Ивайло Евтомов - Йожи получава 18-годишна присъда. След няколко молби, последвани от откази, Апелативният съд го пуска на свобода условно за 2 години и 5 месеца - остатъкът от присъдат.

"Данните по делото без противоречиво и еднозначно сочат, че към настоящия момент с примерното си и позитивно поведение, както и с отговорното си и честно отношение към труда, Ивайло Евтимов е дал достатъчно по обем и съдържание доказателства за своето поправяне", посочва Софийският апелативен съд.

Жертвите му обаче продължават да живеят в страх.

„Това е абсолютно безумие, което се случва. Отдавна се ужасяваме от този момент кога ще дойде. И се надявахме да не се случи по-рано, от когато трябва, каза Иван Киров, син на отвлечения бизнесмен Киро Киров.

Киро Киров изкара в плен 18 дни. Животът му се преобръща и започва да ползва охрана.

„Много дълго време ползвахме след случая. Сега не бих искал да коментирам. Страх ни е да не се случи пак. Честно казано, не искам да го срещам. Не си го представям“, допълни Иван Киров.


Потърсихме за интервю Ивайло Ефтимов и адвокатът му. Засега решиха да запазят мълчание.