Бандата на "Наглите" излиза на свобода. Седем години след ареста и три години след окончателните присъди – Ивайло Евтимов–Йожи и Любомир Димитров–Гребеца били стопили присъдите си с труд и се били превъзпитали. Администрацията на затвора ги е предложила за условно предсрочно освобождаване, а съдът одобрил.

Учуден съм и съм стресиран, че такова нещо може да се случи, смятам, че това е наглост. Така коментира информацията бизнесменът Киро Киров, който беше един от отвлечените за откуп от престъпниците.

„Единият от двамата беше осъден на 12 г., а другият на 18 г. – те са изкарали 7 години досега, т.е. единият се освобождава 5 г. предсрочно, другият 11 години предсрочно за добро поведение и за работа там, където се признават 2 работни дни за три излежани в затвора. Сметката обаче не излиза”, допълни Киров.

Киров каза, че е разбрал за новината от вестниците и е шокиран, защото вероятността двама души да се превъзпитат на 100% е малка.

По думите му "Наглите" разполагат с около 3,5 млн. лв, според инофрамиця от медиите, като само от него те имат 1 милион. Тези пари не бяха намерени, допълни още бизнесменът.

Според Киров, ако тези, които излизат предсрочно, са се превъзпитали, те трябва да започнат да работят. Те са осъдени освен на затвор и да изплатят обезщетения на жертвите си, на някои от по 100 000 лв.

Киров пита ще започнат ли да изплащат обезщетенията на хората от заплатите си, ако започнат да работят?

На въпроса дали се страхува за живота си, бизнесменът отговори, че това няма значение, че важното е какъв ще е ефектът върху обществото.

Той съобщи, че полицията и съдът все още не са му върнали личните вещи, които са били намерени на местопрестъплението преди 7 години и които са му показали при следственото дело, за да го питат дали са негови.

Държавата не ни оказва никаква подкрепа, нашата фирма е платила 35 млн. данъци през 2008 г., а когато на нас ни взеха тези пари, не бяха признати нито разходи, нито данъци, трябваше да платим данък печалба, заяви Киро Киров.

Държавата ни подкрепи, когато ги хвана и това не е малко, но сега предстои пускане, допълни той.