Полиция влезе в редакцията на вестник „Труд“. Акцията продължа няколко часа и цели запечатване на офисите на медията. 

Новина беше повдигната от Десислава Атанасова по време на консултациите на ГЕРБ-СДС при президента.

Причината за полицейското присъствие – неизплатени наеми и суми за консумативи на реакцията, която се намира в сградата на Министерството на културата. Цифрата е близо 150 хил. лв. 

От години редакцията на "Труд" се помещава в сграда, която е държавна собственост. А договорът за наем е с фирма "Южен кръст 2001", чийто собственик е синът на Петьо Блъсков.

Служители на министерството започнаха поетапно запечатване на офиса на медията. Според собственика и главен редактор на „Труд“ Петьо Блъсков това е политическа репресия, защото информацията за наемите не отговаря на истината. 

„Служебният министър тероризира по всякакъв начин редакцията. Лично тероризира семейството ми. Абсолютно незаконна заповед е издадена за прекратяване на наемите. Този договор ще бъде отменен в съда. Има политическа репресия срещу един опозиционен вестник“, каза Блъсков. 

По думите му "130 00 лева са дължими, обаче Министерство на културата не си мръдна пръста да си ги поиска". Блъсков заяви, че няма преотдаване на наетите площи.

Редакцията обяви гражданско неподчинение, а журналистите отказват да напуснат работните си места.