За полицейски произвол и терор алармират собственици на заведения в Благоевград.

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България твърдят, че в събота вечер собственици и клиенти са били тормозени и дори бити при акция на полицията и НАП за работещи обекти след 23 часа. Като доказателство те изпращат няколко клипа с различни конфликтни ситуации.

От бранша обясняват, че с работата си изразяват своето гражданско неподчинение срещу неефективните и дискриминационни мерки в борбата с COVID-19. Те твърдят, че са готови да поемат своята отговорност, но няма да допуснат полицейски произвол. Вече подготвят и съдебни искове.

Заведенията в Благоевград искат оставката на директора на областната дирекция на МВР. На клиповете се вижда как полицаите се доближават до един мъж, вдигат го от земята и го отвеждат.

От полицията уточняват, че са задържали един мъж за полицейско неподчинение и за обедно отношение към органите на реда.

След като проверката приключва, полицията се насочва към проверка в най-новата дискотека в града. От дискотеката твърдят, че там са нахлули 30 полицаи, уплашили са клиентите на заведението, които са били около 80 души.

Съставени са актове на всички и полицаите не са си тръгнали, докато всички посетители на нощния клуб не са го напуснали.