Протест срещу COVID мерките в Шумен. Служители и собственици на фитнес зали излязоха срещу временното им затваряне до 26 март.

Пред областната управа те поискаха отпадане на мярката или компромисен вариант за работа. Областният управител на Шумен заяви, че ако от фитнесите внесат официално предложение, той ще го предложи за обсъждане от местния щаб в началото на следващата седмица.

„Това е решение, аз го поддържам и няма да ви лъжа, гласувах за затваряне, защото съм убеден, че хората не трябва да се събират“, заяви областният управител на Шумен проф. Стефан Желев.

„Ние даваме здраве на хората, ние не ги разболяваме, знаете ли колко депресирани хора, колко наднормено тегло, ние сме направили проучване и имаме процент 0,006 са хората които са се заразили от фитнесите, така че молим просто за разумни решения“, каза Мария Димитрова, собственик на фитнес зала.

А след протеста в Благоевград вчера, днес фитнесите отварят.

Постигната е договорка между властите и собствениците на зали за работно време до 21 ч., 50% посещаемост и метър и половина дистанция между клиентите.