Тази сутрин температурите паднаха до минус 8° в Кюстендил, Дупница, Самоков и Севлиево.

През следващото денонощие облачността ще бъде значителна. Ще има валежи от дъжд и от сняг. 

За планинските райони и високите котловини важи код жълто за снежна покривка 1 – 4 см, в Родопите до към 10 см.

Ще застудее. Шофьорите трябва да бъдат много внимателни, защото ще има места със заледявания, особено в Североизточна България и в планинските райони. Високо в планините и по проходите ще има и условия за виелици и навявания.

Тази нощ предимно в северните райони ще има валежи от дъжд, които през деня ще обхванат и Южна България. С умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух. Още в сутрешните часове, главно в Североизточна България и планинските райони, дъждът ще преминава в сняг и там на много места ще има заледявания. В Предбалкана и по високите котловинни полета ще се образува тънка снежна покривка. Привечер, на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, а над северните райони валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Утре сутринта температурите ще бъдат малко по-високи от тези, които имахме тази сутрин.

Минималните температури ще са между минус 2° и плюс 3°. Утре дневните стойности ще бъдат по-ниски от днешните - максималните температури ще са между 2° и 7°.

В сряда валежите ще спират и облаците ще намаляват. През втората половина на седмицата температурите вече ще тръгнат нагоре. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!