Сняг и студ сковават цялата страна тази неделя. Пътната обстановка е усложнена, на много места придвижването е силно ограничено. Пътната агенция призовава да не се пътува.

Снимка: btvnovinite.bg

Над 170 снегопочистващи машини са на терен в столицата. Придвижването в града тази сутрин беше изключително затруднено.

Постепенно около 12:00 ч. пътната обстановка в София се нормализира, макар малките улици се още да не са почистени. Не беше така в ранните часове на деня обаче. За много шофьори и пешеходци беше трудно да се придвижват по улиците на София.

6:30 ч. сутринта на Околовръстния път на София въпреки снега на платното част от снегорините или не се движат, или разпръскват смеси с вдигнати гребла.

Снимка: btvnovinite.bg

На бул. „България“ обстановката е същата, а придвижването е бавно. Рано тази сутрин на бул. "Витоша"  разлика между тротоара и пътното платно почти нямаше. За част от пешеходците също не беше лесно.

Снимка: btvnovinite.bg

Шофьори споделят, че са видели закъсали коли. Казват, че улиците са почистени, но „в кавички“.

„На главните улици е добре, но в кварталите е ужас. Не е почистено изобщо“, казва един от тях.

В Столичния инспекторат нямат сигнали за сериозни инциденти.

„В момента ситуацията е спокойна. Градският транспорт се движи по обичайните си маршрути в зимни условия. Работата не е спирала. Над 140-150 обработки и в момента продължават, но снеговалежът е интензивен“, казва Анета Петкова от Столичен инспекторат.

На Витоша единствено отворен е пътят до "Златните мостове", но само с вериги.

Зрители на bTV ни изпратиха снимка на паднал автомобил в дере, затова внимавайте, когато излизате с автомобилите си. От Пътната агенция също призоваха да се пътува само в краен случай.

93 души, останали без дом, са настанени в Кризисния център на Столична община.