Тежък криминален инцидент в София. Неизвестни пребиха маркетинговия директор на футболен клуб "Левски" Цветан Вълчев.

По данни на МВР нападателите са двама. bTV разполага с кадри, на които е записано бягството им.

Пострадалият мъж е със сериозни травми и опасност за живота.

Снимка: bTV

Около 10 часа тази сутрин пред офисите на стадион „Георги Аспарухов” двама непознати мъже нападат с железа служителят на Левски – Цветан Вълчев. Само бързата намеса на случаен минувач и на негови колеги прекратяват побоя, а Цветан Вълчев в откаран по спешност в болница в безсъзнание.

bTV разполага с кадри от охранителните камери в района на стадиона, на които се виждат предполагаемите извършители - те са двама. Записът показва още как в 9:38 часа сутринта двамата мъже побягват от местопрестъплението. Качват се в тъмен автомобил и потеглят в посока „Ботевградско шосе”. Хората, които срещаме в сградата на клуба, отказват да говорят.

За момента от „Левски” отказват коментар пред камера. Разпространиха само декларация:

Снимка: bTV

"Ръководството и служителите на ПФК „Левски АД” са потресени от инцидента, разиграл се посред бял ден на територията на стадион "Георги Аспарухов". Цветан Вълчев беше жестоко пребит от непознати засега лица и в момента е в болница . . . Сигурни сме, че служителите на реда ще извършат всички необходими действия, за да открият извършителите и подбудителите на този позорен и варварски акт."

Пострадалият е 38-годишен и дългогодишен служител на клуба.
По информация на bTV основната версия за нападението е решение на Футболния клуб да намали значително парите, които насочва към фен-клубовете от продажба на официални рекламни продукти на „Левски”.

Снимка: bTV

От Националния клуб на привържениците бяха категорични, че това са спекулации и те не получават пари от клуба след смяната на собствеността.

„Ние не получаваме пари от клуба от много време. Знам кой ги разпространява тези неверни неща... години наред сме давали много пари на „Левски”, когато сме управлявали магазините”, заяви Степан Хиндилян.

По информация на bTV Цветан Вълчев вече е в съзнание. А основната следа, по която ще работят раследващите е автомобила, с който са избягали нападателите.