Служители на „Автомагистрали – Черно море“ отново протестират в няколко града в страната. Демонстрацията им е заради неизплатени средства за ремонта на пътна отсечка по магистрала „Тракия“. Работниците чакат 37 млн. лв. от държавната фирма „Автомагистрали“ за месеците април и юни.

Към 10:30 ч. строителни работници на фирмата блокираха няколко възлови трасета.

Демонстрацията на входа на Бургас затрудни трафика към Южното Черноморие по АМ „Тракия“. Беше затворено едното платно. Протестът им приключи към обяд или с близо час по-рано от предвиденото. В района имаше засилено полицейско присъствие.

Демонстрация блокира пътя Русе-Разград. Въпреки съставения акт за спиране на движението при първия протест, те отново затвориха кръстовището на изхода от Русе, а полицията пренасочваше автомобилите по обходни маршрути.  

Пътният възел Белокопитово“ на АМ „Хемус“ също беше блокиран от работниците на „Автомагистрали – Черно море“. Бяха затворени направленията за Търговище и Русе.

„До момента никой не се е свързал с нас, като синдикална организация или с ръководството на дружеството, за да предложи конкретно решаване на поставените от нас въпроси, напротив от медийни публикации разбираме, че за нас се търсят пари, а за някои други колеги парите са намерени, макар че тези колеги оглавяват списъкана фирмите получили авансови средства“, коментира финасовият директор на дружеството Петя Стоянова.

Хората са категорични, че ще продължат да протестират, докато получат неизплатените 36 млн .лв. Според тях твърденията на държавата, че пари няма, не могат да бъдат оправдание. И са готови да продължат с пътните блокади, докато проблемът не се реши.