Секретарят на държавния глава по сигурност и отбрана ген. Стефан Янев е новият минитър-председател.

Роден е на 1 март 1960 в Поповица, Пловдивска област. Възпитаник на висшето артилерийско училище в Шумен и военната академия „Георги Раковски“.

Ген. Янев влиза във временната власт за втори път - в първия кабинет на Румен Радев през 2017 г. беше военен министър.

Още с влизането си в първия служебен кабинет като военен министър, Янев даде обществени поръчки на прокуратурата. Той е сред хората, извели на преден план шведските самолети „Грипен“ като подходящи за покупка от България. В крайна сметка страната ни купи американските F16.

След като учи в България, Стефан Янев завършва и националния военен университет във Вашингтон, а по-късно е и военен аташе в Съединените щати. В съюзническите среди е възприеман като един от най- подготвените генерали с талант на дипломат. Владее английски, немски и руски език. Женен е, с две деца.

По време на мандата на тази президентска администрация в редките си появи пред медиите Янев защитаваше решенията за налагане на президентско вето по различни промени, свързани с правната уредба в службите. Последния път за паралелните на НСО структури. Сега президентът е натоварил генерала- дипломат отново с отговорната задача да проведе честни избори.