След задръстванията преди Великден облекчават трафика от Бургас към София. Променено е движението в района на жп надлеза при 159-ия километър на АМ „Тракия“, при който се ремонтира едното платно. От този вторник до неделя за улеснение на трафика ще има две ленти за София и една за Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

След кошмарното пътуване, което преживяха хиляди на магистрала "Тракия" миналия петък, Пътната агенция апелира като алтернативен маршрут в пиковите дни и часове да се използва Подбалканският път София - Бургас.

Снимка: btvnovinite.bg

По обяд на пътен възел „Стара Загора“, където пътуващите към Бургас и обратно отново се включват в движението по магистрала „Тракия“, трафикът е спокоен на фона на факта, че по данни на АПИ четвърт милион автомобили през почивните дни са напуснали София и днес се очаква те да се приберат обратно.

Снимка: btvnovinite.bg

За да не се образуват тапи, от „Пътна полиция“ имат готовност да бъде създадена организация за алтернативен обход на участъка в ремонт, който минава през Димитровград. Оттам пътуващите за София се включват в АМ „Марица“ и на пътен възел Чирпан отново излизат на магистрала „Тракия“. От този обход могат да се възползват и пътуващите към Бургас. Контролните органи призовават да се шофира разумно.

„Участъкът по обходния маршрут при ремонтирания участък около Стара Загора създаде големи главоболия за всички. Там сме взели мерки да отклоняваме движението, когато този обходен маршрут се натовари, по път II-66, който е официалния обходен маршрут. Когато се създадат пречки за движението и се получат тапи пътните полицаи ще отклоняват движението по път I-5, посока към Димитровград“, съобщи инсп. Лъчезар Близнаков от „Пътна полиция“.   

„Необходимите ремонти трябва да се извършват в подходящи метрологични условия, това е времето за извършване на ремонти, сега ако не го бяхме започнали, имаше опасност да е затворен участъкът, сега се надяваме за активния летен сезон, в началото му, да сме готови“, заяви инж. Иван Досев от АПИ.

Снимка: btvnovinite.bg

По данни на Пътна полиция в периода 28 април до 3 май са загинали 11 души вследствие на катастрофи. Само от 1 май до днес има 31 произшествия с жертви и ранени.