Трети ден след взрива в жилищен блок във Варна въпросите около инцидента остават без отговор. Не е ясна нито самоличността на загиналите, нито причината за взрива. 

14 души са настанени в общински жилища, тъй като апартаментите им са негодни за обитаване. В кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви, че се работи и по версия взривът да е причинен от газ.

Като след военна бомбардировка – така изглеждат жилищата на четвъртия етаж след експлозията и пожара. Иван Иванов казва, че семейството му живее втори живот след взрива, избухнал два етажа под квартирата му.

Той се надява на временен подслон в общинско жилище. Нуждаещите се могат да получат еднократна финансова помощ.

В кризисен център от шока се възстановява и 52-годишната жена, която е съжителствала с бившия полицай Веселин Димитров, заподозрян за палежа.

„Изключително стресирана е, особено след инцидента с взрива на фона на цялата житейска история, свързана с над 20-годишно домашно насилие във всички форми – тежки форми на физическо насилие, сериозни травми, спукани ребра, психически тормоз, заплахи в т.ч. и за убийство“, казва Анна Николова от фондация „SOS – семейства в риск".

Не са официално потвърдени съмненията, че бившият полицай е една от двете жертви на взрива.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!