Заради убийството на Виктория Маринова в Русе, депутатите у нас поискаха по-тежки санкции за агресорите. При умишлено убийство – извършителят да получава доживотна присъда и да не се прилага съкратеното съдебно производство. Идеята е на „Обединените патриоти”. 

„Какво се случва с тези изверги след като бъдат разкрити. Те получават 20 години, излежават 15 и излизат пак да убиват. Това оскърбява чувството за справедливост на хората, заяви в парламента Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

Според Тома Биков от ГЕРБ „има непоправими хора и психопати”. „Но трябва да се прецени докъде може да се помогне и къде да се навреди, трябва да се извиним за съмненията на полицията”, посочи Биков.

„За съжаление всеки акт не може да заличи случилото се. Правото е човешки акт, създава се практика да се завишават наказанията. Но е важна превенцията. В Русе напрежението е голямо”, обяви Крум Зарков от БСП.

Предложението се прие добре и от опозицията, и от управляващите. От ГЕРБ обявиха, че БСП са атакували неоснователно МВР .

„Oт чисто политически подбуди и винаги да бъдем срещу институциите, се доведе до това страната ни да бъде сочена в целия международен обмен”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Притеснени сме от високото равнище на престъпност и чувството за безнаказаност, и доверието у институциите. Не виждам в това манипулация и употреба на каквото и да е”, коментира лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Снимка: btvnovinite.bg


ДПС също осъди убийството и езика на омразата. Политическата партия призова за гарантиране на живота и здравето на българските граждани.