Шокиращо развитие претърпя инцидентът с линейка в Ямбол. Спешният автомобил вчера беше ударен от джип на кръстовище. След катастрофата целият реанимационен екип остава за лечение в ямболската болница.

Снимка: btvnovinite.bg

Първо беше приета лекарката с травма на главата, а от днес под наблюдение са шофьорът и медицинската сестра.

Медицинската сестра Диана Джогова работи в спешния център от 20 години. Това не е първата й катастрофа с линейка, но е най-тежката.

Снимка: btvnovinite.bg

„Като премачкани от валяк сме да ви кажа честно, защото натъртвания,разни други неща,Господ просто е бил с нас,защото 4 човека в линейката лесно се отървахме", споделя Диана за преживяното.

Тази събота на едно от големите кръстовища в Ямбол джип връхлита и обръща линейката.

„Първата линейка, която дойде взе пациента.Макар че докторката беше с травма на главата, кървеше. Първо пациента, после ние", разказва медицинската сестра.

Пострадалата д-р Коева предпочита да разкаже, без да показва лицето си пред камерата. По думите й пациентът бил в тежко състояние и го качили в линейката с помощта на Гражданска защита.

„Взеха го първо него, свалиха го,затова и Гражданска защита беше близо до нас,защото те вървяха след нас... Имаше допълнителни сигнали пуснати, цяло кръстовище една кола нямаше, която да не тръгне. Не може да не е чул този шофьор. А той по думите на нашия шофьор и на други свидетели е изскочил зад някакъв автобус с бясна скорост", спомня си Коева.

Експертизи и разпити ще докажат кой е виновен. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: btvnovinite.bg

Колегите на пострадалите от Спешна помощ казват, че шофьорите масово не пропускат линейки с пусната сигнализация.

Снимка: btvnovinite.bg

Баба с инсулт,в кома,на сигнали бързаме да я докараме в нервно отделние и ме удари лек автомобил и си платих акта", разказва шофьорът на линейка Христо Христов.

Всички пострадали остават в хирургично отделение на ямболската болница. Пациентът е откаран невредим и е приет за лечение.