Прокуратурата ще поиска снемане на имунитета на лидера на „Атака” Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов. Причината - новият нощен скандал, в който отново главно действащо лице е Сидеров. Този път пред магазин за алкохол и цигари в центъра на София.

Вече се води разследване за хулиганство като се имат предвид действията на Волен Сидеров и депутата Чуколов. Двама полицаи са с леки телесни повреди. Версията на "Атака" е, че инцидентът е станал като част от борбата на Сидеров срещу контрабандата.

Началото на нощния шумен скандал, според собствениците на магазина Александрина и Йордан Симеонови, дава Волен Сидеров, ритайки гишето. След това е започнал да обвинява продавача, че продава цигари без акциз и наркотици.

Минути по-късно Александрина се опитва да снима с телефона си, но Сидеров й избил апарата от ръката и я хванал за лакътя.

„Никой досега не ме е удрял през съзнателния ми живот мъж, не ме е щипал, бутал, заплашвал”, споделя Александрина Симеонова.

По думите на очевидци, следват още удари, този път от Десислав Чуколов, включително и на полицаи.

Опитите ни да съберем разказите на всички страни срещнаха едно постоянно препятствие в лицето на Волен Сидеров.

Сидеров предизвика среднощна проверка на Икономическа полиция в магазина. Дрога или цигари без бандерол не бяха открити.

„И знаете ли кое е най-лошото, г-не, че Вие ни управлявате, направихте ни за смях всичките”, каза Александрина.

Сидеров в компанията на съпартийците си, някои от тях депутати, не помръднаха от района до 5.00 часа сутринта, обезпокоявайки непрекъснато екипа на bTV.

„Атака“ със своя версия на среднощния екшън в София

Според нея Волен Сидеров бил заплашван от полицай, събралото се множество било „видимо дрогирани и пияни младежи“, а медиите, разпространяващи клевети по адрес на Сидеров и Чуколов, трябва да бъдат дадени на съд.

Според становище на партия "Атака" Прокуратурата и МВР са погазили грубо Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс, като на извънредна пресконференция са огласили тенденциозни данни за инцидента в петък на ул. "Раковски". Според "Атака" са нарушени чл. 198 (1) от НПК и чл.360 от НК, които забраняват огласяването на информация от досъдебно производство, преди то да е приключило.

Прокуратурата ще поиска сваляне на имунитета на Сидеров

Новият ден дойде с нов шум - този път в Съдебната палата. По време на пресконференцията на МВР и Прокуратурата, която Сидеров прекъсна.

„Разпитаните свидетели еднопосочно сочат извършителите на двете основни деяния - блъскане, удряне на полицейски служители, на граждани, които са се опитвали да си купят стока от магазина”, съобщи говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова.

Не за първи път

Сидеров е подсъдим в дело за хулиганство заради инцидента на летище „Варна“ от миналата година. По време на полета от морската ни столица към София възникнал скандал между Сидеров, депутати от „Атака“ и френската дипломатка Стефани Дюмортие. Ситуацията не се успокоила и след като самолетът се приземил, а на летището Сидеров ударил полицай.

Това не е единственият подобен случай, в който се Сидеров или членове на неговата партия се замесват.

През пролетта на миналата година мъж твърдеше, че е бил тормозен от политика в столичен ресторант. Политици от „Атака“ крещели в лицето на мъжа въпроси дали ще гласува за партията им, а накрая той бил и физически нападнат.

Може би най-известен обаче е скандалът от септември 2013 г., когато Сидеров и членове на партията му вилняха в белгийски ресторант. Към края на вечерта, недоволни от обслужването, те се държали агресивно, а накрая опитали да си тръгнат, без да си платят сметката.

През 2010 г. Сидеров участва в друг „самолетен“ скандал. По време на полет от София до Франкфурт той обиждал персонала. Заради инцидента във въздуха при кацането на самолета бил посрещнат от полицаи, които обаче също били обиждани от българския политик. Германската прокуратура започна разследване, което впоследствие беше прекратено.