Председателят на ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов се извини на депутата от ГЕРБ Росица Кирова за изказването си по неин адрес в петък от парламентарната трибуна. 

Двамата влязоха в остър спор заради законопроекта на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарна избирателна система. Депутатите от партията на Бойко Борисов обвиниха ИТН, че не подкрепят един от основните си приоритети. От ИТН обясниха, че за подобна промяна е необходимо време, а не се знае колко дълъг ще бъде животът на 45-ото Народно събрание.

„Имате човек, който според колегите от „Бивол“, тъй като са ровили в търговските дружества, е съдружник с косовския наркобос Исмет Османи – Цури, честито хора, да ви е жива и здрава“, каза Тошко Йорданов по адрес на Кирова. 

Днес на сайта на „Има такъв народ“ излезе следното съобщение: 

„В изказването си от 23 април 2021г. в Парламента цитирах информация от сайта „Бивол” за съдружник на Росица Кирова наричайки го наркотрафикант. Позволих си да цитирам непроверена информация, действие, което е непривично за мен и моите колеги, за което искрено се извинявам." -Тошко Йорданов“. 

Росица Кирова е бивш общински съветник от НДСВ във Видин, беше и координатор за региона на партията на Слави Трифонов, но изключена, след като стана ясно, че се е возила в джипа на Бойко Борисов. Впоследствие беше издигната от ГЕРБ за депутат.