Мъж от петричкото село Самуилово се е самопрострелял и е с опасност за живота. Това е станало след скандал за силна музика, съобщават от Областната дирекция на МВР-Благоевград. 

Около полунощ в районното управление в Петрич е получен сигнал за висока музика от заведение в село Самуилово. Пристигналите на място полицейски служители са предупредили собственика на заведението да не се нарушава нощната тишина.

Музиката е спряна, но около час по-късно е получен втори сигнал. Отзовалите се полицейски служители са съставили предупредителен протокол на собственика на заведението. 

Малко преди 2 часа през нощта обаче е получен трети сигнал и пристигналите на място полицейски служители са съставили акт за нарушаване на Закона за шума и околната среда.

От полицията съобщават, че между собственика на заведението и 67-годишен мъж, който живее в непосредствена близост, е възникнал скандал. Мъжът, на когото музиката пречила да спи, е отправил заплахи с газов пистолет, преправен в боен. След това се е самопрострелял в главата.

Мъжът е транспортиран в столичната болница „Пирогов“ в тежко състояние. 

От полицията допълват, че за случая е уведомена компетентната прокуратура и е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани с инцидента продължава, съобщават още от ОДМВР – Благоевград. 

Знае се обаче, че 67-годишният мъж е криминално проявен с излежана присъда в Германия. В момента е разследван за трафик на наркотици.