Законът за хазарта е предвидил правото Комисията да глоби всеки, който не си е внасял таксите. Срокът за това е 6 месеца от подаването на предвидената в закона ежемесечна декларация. Никой няма право да търси неплатените такси за повече от 6 месеца назад.

Това написа бизнесменът Васил Божков във „Фейсбук“ страницата си, след като тази сутрин публикува текстови съобщения с Vladi Goranov, в които твърди, че с тях доказва, че е общувал с финансовия министър Владислав Горанов по линия на хазарта.

Божков е категоричен, че той и дружествата му, в които е акционер, не дължат нищо на хазната.

„Над 500 млн. лева са платените обаче“, пише той в социалната мрежа.

В публикацията се казва още, че Комисията по хазарта е органът, който е длъжен не само да установи дали таксите са внесени, но и дали са внесени правилно и в точния размер.

"В случая ДКХ изрично и многократно (повече от ШЕЙСЕТ пъти!) е утвърждавала внесените такси, като включително това е установявано и от извършвани от ДКХ многократни РЕВИЗИИ. Във всеки един отчет има ОБОСНОВКА защо се внасят тези такси и кое тълкувание на закона се използва. ШЕЙСЕТ на брой. От трима различни председатели на ДКХ. Но един и същи министър на финансите", пише Божков. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!