Мъж откри безконтролна стрелба из столичните булеварди. От клип в социалните мрежи се вижда, че той стреля с пистолет в тунела, който свързва квартал „Люлин“ с центъра на София в петък вечер.

Клипът беше изпратен от зрител на bTV на редакционния ни имейл. На кадрите се вижда как млад мъж излиза от шибидаха на луксозен сватбен автомобил и произвежда изстрели във въздуха и в близост до натоварена спирка на градския транспорт.

"Вижда се, че стрелбата не е с цел да се навреди, а е с цел забавление, което не е по-малко оневиняващо", ни пише зрителят.

След като излъчихме клипа, от Столичната дирекция на вътрешните работи съобщиха за bTV, че са предприели действия по установяване на извършителя.

Кадрите проследяват движението на младоженски автомобил през центъра на София и подлеза при НДК. Отпред има линейка, затова стрелба не се вижда, но се чува.

В тунела под НДК има спирка на градския транспорт, която е изключително натоварена не само в делничните, но и в празничните дни.

Галя Янева става свидетел на случилото се, докато се вози в тролея в подлеза. „Чухме стрелба, започнахме да се оглеждаме. Като спряхме на спирката изстрелите продължиха, а две жени клекнаха на пода от страх, ако се стреля наистина да не ги уцелят“, разказа тя.

Сватбената лимузина е собственост на Адел Сахтура. 28-годишният мъж живее в столичния квартал "Гоце Делчев". Решихме да го попитаме дали той открива стрелбата и ако не, кой е мъжът, който вади оръжие посред бял ден от неговия автомобил. 

В жилището не отвори никой, а съседите ни разказаха, че то всъщност не е негов дом.

Справка в Търговския регистър показва, че Адел е съдружник в голяма фармацевтична компания за производство и търговия,  собственост на баща му. 

В бащиния дом срещаме с по-малкия му брат Фади Сахтура.

След сигнала до bTV от Столичната дирекция на вътрешните работи проверяват какво е оръжието и кой натиска спуска - младоженецът или някой от гостите.

От Софийската районна прокуратура съобщиха за bTV, че се самосезират и образуват досъдебно производство за хулиганство.

По репортажа работиха Гергана Венкова и Антоан Златков.