Порасналото приемно дете Валя вече има свой собствен чисто нов дом – общинско жилище, ремонтирано от нейната приемна майка Цвети и доброволци в платформата „Приятели, помагайте“ на Лео Кадели.

През ноември 2021 във филма „Приемна обич без край“ от поредицата BTV Репортерите Виктория Готева и операторът Петър Стоев разказаха историите на няколко младежи, които са живеели при приемни родители.

След като навършват пълнолетие обаче за тях приемната грижа приключва - техните приемни родители не получават пари от държавата, за да се грижат за тях. Така пред младите хора изниква въпросът какво да правят с живота си – да работят ли, да учат ли…

Една от историите във филма е за Валя и нейната приемна майка Цвети. След края на приемната грижа Цвети продължава да се грижи за Валя като за своя собствена дъщеря, но вече със собствени средства, за да може Валя да учи и да се развива в сферата на медицината.

Така Цвети договаря общинско жилище за Валя. То обаче е в ужасно състояние и не е подходящо за живеене.

След излъчването на „Приемна обич без край“ добри хора, които искат да помогнат на Валя са изпратили видеото на Лео Кадели, който организира стотици благотворителни кампании през последните години.

Стартирана е кампания. Доброволци се включват в инициативата и така през месец май 2022 г. с общи усилия те ремонтират жилището.

Така Валя вече има свой собствен дом, в който да продължи живота си като голям човек.  

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!