Протегната ръка в помощ на бебето Недка, чиято майка почина след усложнения от коронавирус в сливенската болница. След репортаж на bTV дарител от София пожела да стане кръстник на детето и да помага на семейството.

Момиченцето се роди в осмия месец и остава в неонатологията на сливенската болница.

Социалните служби и организации от региона също се включиха. 28-годишната жена, която изгуби живота си, има още три деца - на 12, 9 и 7 години.

Днес в предаването "Тази сутрин" мъката на баща им докосва друг баща - Лало Каменов. Мъжът признава, че историята го разтърсила.

„Първо благодаря за репортажа, който предизвика в мен моята реакция и огромното ми желание да застана до това детенце, което в същия ден, когато се е родило, е изгубило майка си. Гледах бащата в очите и се питах какво ли е да изпиташ такава болка", каза Лало Каменов.

Свързва се с кмета на Пъдарево и с почерненото семейство.

"Аз това, което реших, е да поема ангажимент, ако те дадат съгласие, да стана кръстник на детето, като същевременно изразявам готовност и сега, ако по време на лечението на детето има нужда, защото разбрах, че е в кувьоз", допълни Каменов.

В Пъдарево посрещат жеста с надежда и благодарност. За малката Недка ще се грижи баба й, чието име носи.

"Мечтата на майка й беше да има момиченце, да си я гледа, но така беше писано, че да я подари на бабата, тя да я гледа", каза Недка, баба на детето.

28-годишната Маргарита имала лека бременност, но преди две седмици започнала кашлица, разказват близките й. Личният лекар ги насочил към болницата, а рентгеновата снимка показала пневмония. Жената била хоспитализирана.

След секцио по спешност на бял свят идва момиченце с тегло килограм и 300 грама. Бебето е интубирано и състоянието му е стабилно. Заради отрицателния му тест за коронавирус близките оспорват причините за фаталния край на майката.

Цялото Пъдарево скърби за Маргарита. Била образована, не спирала да работи и да се грижи за децата си. След три момчета мечтаела за момиченце.

Общината и социалните ще помогнат на семейството.

Продължава проверката, разпоредена от здравния министър след смъртта на родилката. До приключването й от лечебното заведение отказват коментар.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!