Сагата със столичната улица „Граф Игнатиев” продължава, дори след края на ремонта. Няма да бъдат отстранени всички дефекти, стана ясно от проверката на общината.

Нарушения има в 15 от 40-те декара площ. Най-фрапиращото, което екипът ни откри, е на пътеката за незрящи. Тя свършва буквално в стената на бившата КТБ.

Тодор живее на улица „Граф Игнатиев” от години. Като човек със зрително увреждане одобрява новите тактилни ивици по улицата. Но не може да си обясни защо го водят към стена.

„В много от случаите линиите водят или към стълб, или към някакво друго препятствие. Целта все пак е да предпазва човек да не се удари.

Вместо към площад Гарибалди крайната точка на тактилните ивици засега си остава стената.  От общината обясниха, че те ще бъдат преместени. Не е ясно кога. 

Снимка: btvnovinite.bg

Санкции за сгрешената пътека за незрящи няма да има. Но за други нарушения вече са наложени глоби на стойност 290 хиляди лева – за лошо качество. 

„Няма фугиране, различна е големината на фугите на тротоара на булевардите „Васил Левски” и „Евлоги и Христо Георгиеви”, „Свети Седмочисленици”. Има и некачествено озеленяване на зони, основно около храма”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.
 
Някои дефекти обаче ще си останат така.
 

Снимка: btvnovinite.bg

След като беше премахната за реставрация, днес пейката на баща и син Славейкови беше върнат на мястото й.