В първия работен ден, след като новият участък на Софийския околовръстен път между „Младост“ и „Горубляне“, беше пуснат, очакванията за облекчен трафик не се оправдаха и отново се образува задръстване в сутрешния час пик. 

Причината е, че трилентовият път се събира в едно платно при светофара на „Горубляне“. Изнервени шофьори не липсваха. Според водачите в момента се чака повече, отколкото преди.

Нарушители също имаше, част от водачите решиха да изпреварят колоната, като минат през загражденията, обозначаващи участъка в ремонт. Трасето се минава средно за 15-20 минути.

Реконструираната отсечка е с дължина 1,7 км и е част от ремонта на 6-километровото трасето между ж. к. „Младост“ и АМ „Тракия“. 

Движението по трасето се пуска с временна организация на движението и пътна маркировка. През следващата година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи. 

Пътят беше пуснат по-рано с цел да се улесни трафикът през зимата и да се повиши безопасността. 

Ремонтните дейности продължават. В следващата година работата ще продължи в полагането на последния износващ асфалтов пласт и изпълнението на всички довършителни работи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!