Опасен куриоз с електричество бе на ръба да се превърне в трагедия в севлиевското село Шумата. Мъж за малко не беше убит от ток в банята след ремонт на енергодружеството.

Във  вторник след работа Иван Христов влиза в банята, за да се изкъпе. Вместо да освободи натрупаното през деня напрежение, той се заредил с още, при това електрическо.

Снимка: btvnovinite.bg


„Тръгвайки да си пускам водата, ме удари много сериозно ток от чешмата”, разказва потърпевшият. 

С фазомер установява, че фаза и нула в електрическата инсталацията на къщата му са разменени.

Снимка: btvnovinite.bg

След като звъннал на енергото, разбрал, че техници предния ден са прекъснали вътрешния електромер, за да вържат захранването към външен.

„Просто трябваше, като се прави такъв ремонт, да сложат една табела на вратата „Не влизай, опасно за живота!". И най страшното е, че това нещо се случва без никакво предизвестие.", смята Иван. 

От дружеството твърдят, че клиентите са били информирани.

Снимка: btvnovinite.bg

„Как?! Че са го публикували на сайта?! Аз не си започвам деня, като си отварям сайта да гледам къде ще правят днес ремонт.", заявява Иван.

Той очаква извинение, но след наше запитване от енергото обясниха писмено, че грешката само привидно е по вина на електромонтьорите. И за да разсеят съмненията в момента анализират причините за неизправността във вътрешната инсталация на имота.