Семейство оцеля по чудо след катастрофа на автомагистрала „Тракия“. Автомобилът им се сблъсква с паднали на пътя дървени трупи, но се разминава само с две спукани гуми. 

Случката се разиграва около 22:30 ч. в район с гъста мъгла. Димитър Райчев пътува с жена си и с детето си на година и три месеца от Варна към Меричлери. На излизане от магистралата - при отбивката за Чирпан, го очаква неприятна изненада.

„Минах през нещо, спуках две гуми и отбих в аварийната лента“, разказва Димитър.

"Нещото" се оказва дървена трупа. Вероятно изпаднала от камион. В участъка платното е с неравности, които увеличават риска от разпиляване на недобре укрепен товар.

Снимка: btvnovinite.bg

От телефон 112 Димитър научава, че не е единственият пострадал. На 15 км. преди това са се сблъскали леко две коли. Отново заради разпилени на пътя дървени трупи.

След час и половина престой на тъмно и студено и с помощта на „Пътна помощ“, семейството успява да стигне до дома си. С цената на много нерви и сериозни разходи.

Щетите около инцидента ще струват около 500 лв., смята Димитър. Младият мъж няма Каско. Възстановяването на щетите от инцидента ще е възможно чрез застраховката „Гражданска отговорност“.

Това ще се случи само ако бъде открит водачът на камиона с изпадалия по пътя товар. Полицията издирва камиона, разпръснал товара.