Началникът на кабинета на вътрешния министър Калин Стоянов Васил Кръстев подаде оставка след публикация във в. „Капитал“, че е работил във фирма, свързана с Делян Пеевски. Министър  Стоянов е приел оставката.

От МВР пишат, че „като причина за напускането Кръстев посочва, че не би желал да бъде въвличан в политически скандал, който да се използва, за да се атакува Министерството на вътрешните работи“.

Снимка: bTV

Снимка: bTV

Пред bTV Кръстев заяви, че за по-малко от година е работил във въпросната фирма, за която се твърди, че е свързана с Делян Пеевски.

„Един колега, пак пенсиониран, доста по-възрастен от мен, не си спомням името, работеше в тази въпросна фирма. Трябваше да се пенсионира, аз кандидатствах за тази позиция и съответно ме одобриха. Той беше пенсиониран колега, аз отидох на неговото място“, каза бившият началник на кабинета на вътрешния министър Васил Кръстев.

Пред bTV Кръстев категорично заяви, че не е контактувал с Делян Пеевски.

„Мога да се явя на полиграф, знам този уред, понеже съм от службите. Нямам нищо против г-н Пеевски, но не съм го виждал“, допълни той.

Пред bTV Кръстев каза още, че няма общо с рокадите в МВР и дори не познава шефовете на дирекции. Потърсихме за коментар и ДПС. Оттам отказаха такъв.

Калин Стоянов встъпи в длъжност като министър на вътрешните работи на 6 юни тази година. Седмица по-късно Васил Кръстев е назначен като началник на кабинета му, става ясно от сайта на МВР. Още на следващия ден започнаха редица рокади в министерството. Сменени бяха директорите на главни и няколко областни дирекции.