Ръководството на столичното 38 ОУ е допуснало сериозни нарушения и е подценило инцидента с побоя над петокласник, сочат проверките на Инспектората и образователното министерство.

За случая ви разказахме преди месец в bTV Новините.

Директорката на училището, която беше обвинена от родителите в опит за прикриване на случилото се, вероятно ще бъде наказана с предупреждение за уволнение.

В рамките на този един месец има още един инцидент със същата група момчета.

На 5 юни група седмокласници причакват свой съученик след часовете. Побоят става още в училищния двор, но благодарение на монтираните камери, учители и охранители излизат и разтървават момчетата.

Тормозът обаче продължава и групата тръгва след момчето.

Преследвачите се отказват едва когато жертвата им звъни на майка си. Според Десислава Иванова въпросните деца са много агресивни и инцидентите зачестяват.

По думите на родители във въпросната групичка агресивни деца е и синът на президента Румен Радев.

„Вървят като някаква глутница. Това е поведение на мафиоти! В случая, Радев не е сред нападателите, той просто е седял и е гледал, но той е там”, твърди Десислава.

От Президентството заявиха, че синът на Румен Радев не е участвал в подобен инцидент, но не отговориха дали е присъствал на случилото се.

Името на Радев-младши беше намесено и в скандала с бруталния побой над петокласник от преди месец.

Записите от камерите на втория случай все още са в училището и не са предадени на полицията, научи bTV. Гледани са само на място.

Всички присъстващи на инцидента ще бъдат разпитани.

Екипът ни поиска записите от видеокамерите, но те не ни бяха предоставени.