На „Автомагистрали – Черно море“ ще бъдат изплатени 9 млн. лв. до края на седмицата. Това обяви зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков след преговори с браншовия синдикат на пътните строители.

Фирмата има да получава 36 млн. лв. за ремонта на АМ „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора.

Нейни работници излязоха на протест под прозорците на Министерството на регионалното развитие (МРРБ). Те направиха и опит да нахлуят в министерството.

Търсим начин плащането да се случва и се натъкваме на документи, които го ограничават, макар парите да са осигурени, обясни за пореден път Граматиков. Той уточни, че ще има и второ плащане скоро, което ще е малко под 9 млн. лв.

При протестиращите слезе и министърът на регионалното развитие Виолета Комитова и каза: „Не съм спирала да мисля за нито една от фирмите, които са работили по пътищата на България. Натъкнахме се на много проблеми, може би и заложени капани от предишните управляващи“.

Тя се ръкува с част от работниците. С това протестът за днес приключи.

В протеста участваха и представители на строителната фирма „ИСА 2000“. Те имат да получават пари също за ремонт на АМ „Тракия“, но в района на Чирпан.

С тях също ще има споразумение, уточни Комитова.