Семейства от потопените села питат държавата как без пътища и мостове децата им ще се завърнат в класните стаи на 15 септември.

Единственият връзка между двете части на село Слатина в момента е през реката в дерето, затова хората се молят падналият мост да бъде възстановен по-бързо.

След потопа в Слатина
Снимка: Райна Зайкова

Липсата на мост затруднява и сметоизвозването, хората се опасяват от зарази.

Николай Иванов разчиства наводнената си къща с помощта на приятели. Благодари на Бога, че по време на потопа майка му, съпругата му и 4-годишното му дете оцеляват. „Майка ми жена ми и детето ми са били в къщата, било страшно покатерили са се през гаража, през покрива на комшиите, било доста страшно“, разказва той.

След потопа в Слатина
Снимка: Райна Зайкова

Дичо Войков е пътувал цяла нощ  от Малко Търново, за да помогне. „Първи ден ми е от отпуска и ще остана докато съм полезен“, казва той.

Местните хора имат нужда от още доброволци и молят за помощ.

След потопа в Слатина
Снимка: Райна Зайкова

Междувременно с дронове, джи пи ес устройства и целия ресурс от инспектори държавата започна масови проверки над горите в Карлово. Основната цел на земеделското министерство е да се установи по категоричен начин има ли незаконна сеч и това ли е причината за водното бедствие от миналата седмица.

Ако искате да помогнете: С текст POMAGAME на DMS 17 777 всеки може да дари в помощ на пострадалите села в Карловско.