Управителният съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" е изискал от община Септември финансова обосновка за необходимите средства за ремонт на републиканската пътна мрежа на територията на град Ветрен преди поройните дъждове през изминалото денонощие. 

Това съобщиха от пресцентъра на АПИ, цитирани от БТА.

След прецизиране на предстоящите разходи и дейности АПИ и Община Септември са готови да предприемат съвместно незабавни действия по преодоляване на пораженията от бедствието, е съобщил инж. Иван Досев - член на УС на АПИ, който днес е посетил града, за да се запознае на място със ситуацията във Ветрен. 

Очаква се до понеделник да стане ясна стойността на щетите, нанесени по републиканските пътища в града, след което АПИ и община Септември ще подпишат споразумителен протокол за съвместно финансиране на ремонтните дейности по републиканските участъци на територията на Ветрен.

На база подписания протокол Агенция "Пътна инфраструктура" и общината ще предприемат необходимите строително-ремонтни работи за възстановяване на пътните настилки във възможно най-кратък срок.