Интензивен трафик и колони от автомобили се образуваха на изходите на големите градове в първия работен ден след въведените по-строги мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19. 

Снимка: btvnovinite.bg

Със служебна бележка от работодател и лична карта полицаите пропускаха пътуващи от и към София през временния пункт край Волуяк. Много хора бяха върнати заради грешна информация, че през пунктовете се минава и с трудов договор.

Заради проверките се образуваха колони от автомобили както в посока София, така и в посока Костинброд. Часове отне и на перничани, за да стигнат до работните си места в София. 

Снимка: btvnovinite.bg

За да става по-бързо преминаването на входовете и изходите на Пловдив, полицаите съветваха хората да сложат служебните бележки на таблото на автомобила. „Категорично само хора, които имат основателна причина, само те напускат територията на град Пловдив“, каза Ботьо Гергинов, КАТ-Пловдив.

Интензивно движение и колони от автомобили се образуваха и на най-натоварените пунктове в Бургас. В първия работен ден обаче и полицаи, и шофьори останаха толерантни.

Снимка: btvnovinite.bg


Полицаите обясниха, че на място преценят спешността на причините. Разказаха, че е имало и безумни оправдания. Въпреки напрежението, повечето граждани подкрепят мерките. Камионите се подлагат на допълнителна проверка.