Развръзка след скандала между кмета на Стара Загора Живко Тодоров и потребители във „Фейсбук”. Градоначалникът заведе четири наказателни дела за обида и клевета заради думата „смешник", но днес изтегли обвиненията.

Преди около месец в групата „Истината за Стара Загора” с 40 хил. членове кметът Живко Тодоров е наречен смешник. Поводът е неспазен срок за ремонт.


Следват съдебни жалби за 5 хил. лв. Заради широкия обществен отзвук и обвинението, че завеждайки наказателни дела кметът атакува свободата на словото, Тодоров оттегля исковете.

„Съжалявам, но не може да се бърка свободата на словото със свобода за ругателство”, коментира Живко Тодоров, кмет на стара Загора.

Адвокатът на един от обвиняемите потвърди за bTV, че жалбата е изтеглена днес в 13:50 ч., но според него до осъдителна присъда нямало да се стигне.


Самият ответник не пожела да застане пред камерата на bTV и да коментира казуса. Кметът обещава, че вече няма да води дела за обиди. Живко Тодоров допълни, че не е решил дали ще се кандидатира за следващ мандат на местния вот през октомври.