Кабинетът осигури 10,5 млн. лв. за преодоляване на последиците от водното бедствие, което връхлетя карловските села преди около две години.

Служебният премиер Димитър Главчев изпълни поетия пред кмета на Карлово ангажимент – да се осигурят част от необходимите средства за възстановяване на пострадала инфраструктура в карловските села след наводнението от края на лятото на 2022 г.

Припомняме ,че хората излязоха на протест. Поискани бяха 38 млн. лв., а засега се осигуряват само 10,5 млн. лв. от резерва на Държавния бюджет.

„Може да питате кметовете колко време не са получавали нищо въпреки уверенията, че ще получат. Но на нас – министрите в служебното правителство, това вече ни е познато – да решаваме проблеми с многогодишна давност", обясни служебният премиер.

Министерски съвет също така насочва 9,3 млн. лв. към хотелиерите, приютили украинци по хуманитарната програма. Помощта е от ноември миналата година до края на февруари 2024 г. Плащанията са за почти 500 одобрени заявления на заинтересованите лица.

„За украинските бежанци… всички в туристическия бизнес очакват и знаят за какво става въпрос“, каза още Главчев.

Той напомни на министрите и основната им задача – да организират и проведат честни избори тази неделя.

„Остават ни още три дни. Полагаме непрекъснато усилия в тази посока. Досега всичко върви добре“, каза още служебният премиер.

Димитър Главчев  отправи и призив към избирателите.

„Гласувайте активно, за да може да има редовно правителство, което да работи в посока подобряване живота на българските граждани. От всички нас зависи. Гласът на всеки трябва да се чува повече“, каза още той.