След четири месеца протести, Столичният общински съвет предлага замяна на имота на сина на Петьо Блъсков в квартал "Мусагеница", където беше предвиден строеж.

От началото на март жителите на бл. 101 в кв. "Мусагеница" протестираха срещу застрояване на междублоковото им пространство.

"Това беше детска площадка, на тази площадка аз съм си изгледал двете деца. Всеки ден протестирайки ние изразяваме нашата болка", добави Ангел Ангелов, жител на бл. 101 и участник в протестите.

След близо три месеца преговори със собственика на терена - Петьо Блъсков, се стигна и до споразумение. Строежът да бъде преместен в квартал "Младост", за да се запазят зелените площи в квартала.

"Замяната, която правим ме удовлетворява. Защото първите идеи бяха да ми вземат имота. Прескочихме този опит за експроприация", заяви Петьо Блъсков, инвеститор.

Предложението ще бъде гласувано от Столичния общински съвет в четвъртък.

"Месеци наред водихме преговори, правихме тежки проучвания, за да можем да предложим обезщетение, така че да запазим това зелено пространство. А искам да кажа и че няма да позволим силово отношение на нито един инвеститор. Общината не се поддава на натиск", заяви председателят на СОС Георги Георгиев.

"Аз не съм действал силово. Аз съм действал чрез закона", каза Блъсков.

Жителите на квартала са готови за още протести, ако предложението не бъде прието.