„Има вариант да върнем мандата, не желаем да губим време. Редно е да има работещо правителство възможно най-скоро“, каза Томислав Дончев след срещата с президента на „Дондуков 2“.

„Нямаме желание да бавим процедурата“, допълни той.

„Основната цел на политиката – излизаш с тези обещания и програма и твоята цел е да ги изпълниш. Сега никой не иска да управлява, всички искат да ни се карат“, каза още Дончев.

„За нас е изключително важно да има работещо правителство възможно най-бързо, защото всеки български гражданин го очаква. Очаква от правителството и Народното събрание, което излъчи, да взема важни, тежки и – когато се наложи – непопулярни решения“, каза още Десислава Атанасова след срещата.

„Изразихме волята си като първа политическа сила и най-голяма парламентарна група да приемем мандата и да направим честен, открит и прозрачен опит да съставим кабинет“, допълни кандидатът за премиер Даниел Митов, който също присъства на консултациите при Румен Радев.

Той допълни, че е много важно да се обърне внимание на използвания език в залата на Народното събрание

„Преди дни един политически лидер си позволи да каже, че ГЕРБ трябва да изчезне. Целта не може да бъде унищожението на политически опонент и всички институции трябва да обърнат внимание на този език", каза още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!