Три жертви след тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия" край Пазарджик. Още двама души са в болница след сблъсъка. Инцидентът става на участък в ремонт.

Катастрофата става на 89-и км на магистрала „Тракия” в посока Пловдив. Този участък се ремонтира от началото на март, шофьорът на автомобила преминава повече от 250 метра в забранения участък. Колата изхвърча от моста и пада на място, където бетонните греди са махнати.

В колата пътува петчленно семейство. Автомобилът, управляван от 34-годишната шофьорка, полита в дерето, забива се в носещи колони и избухва в пламъци.

„По първоначални данни явно е шофиране с несъобразена скорост и късно забелязване на сигналните знаци за ремонт в участъка”, каза говорителят на ОД на МВР-Пазарджик Мирослав Стояновов.

Бащата и 10-годишната му дъщеря са спасени живи от огнения ад и откарани в болницата в Пазарджик. Детето е в добро състояние. Бащата е в реанимация в стабилно състояние, с фрактура на таза на две места.

След трагедията на мястото започнаха дейности по допълнително обезопасяване.

След инцидента на ремонтираното платно бе изсипан трошен асфалт, който да служи като допълнително препятствие за автомобилите.

Насипите са сложени по нареждане на Пътна полиция. От автомагистрали ЕАД, които ремонтират пътя, казват че според наредбата за безопасност не са задължителни, затова и не са били поставени преди инцидента.

От Областното пътно управление в Пазарджик заявиха, че е поставена сигнализация 2 км преди обекта, с поетапно и плавно намаляване на скоростта и мигащи светлини.

Не така обаче мислят шофьорите. Според тях трябва ремонтираният участък да се сигнализира и да се обезопаси по-отрано.

Роднините на жертвите обмислят дали да не заведат иск срещу Агенция „Пътна инфраструктура”.

При удара колата е изместила носещите колони на моста. Очаква се експерти да направят оглед, това ще забави ремонта на отсечката.