Извинение, а не оставка получиха родителите на деца с увреждания на третия ден от протестите им за оттегляне на вицепремиера Валери Симеонов.

След среща с министър-председателя и партньорите си от „Обединени патриоти", Симеонов се извини за думите си „кресливи жени” с „уж болни деца”. Подчерта обаче, че го прави по настояване на Коалиционния съвет.

Заради казуса с оставката на Валери Симеонов работният ден в Министерския съвет започна в 8ч. Първи пристигна партньорът му от „Атака” Волен Сидеров.

„Отивам да занеса на г-н Бойко Борисов за архива дописки, в които Валери Симеонов казва, че хората искат стабилност и държавата може да съществува и без Бойко Борисов, и да се оттегли като Доган”, коментира Волен Сидеров.

Той припомни, че е подпомагал хората с увреждания и по никакъв начин не е искал да обиди когото и да било.

От партия „Атака”, които вече поискаха оставката на Валери Симеонов, ще преценят дали ще променят позицията си.

„Оценката за изявлението на вицепремиера остава непроменена. Струва ми се, че това е ново обстоятелство (извинението - бел. ред.), което ще бъде обсъдено във връзка с отношенията в коалицията и решенията за по-нататъшните действия”, коментира в парламента Явор Нотев.

Днешното извинение на Симеонов обаче изглежда няма да успее да изглади отношенията между партньорите в „Обединени патриоти”, а по-скоро е леко отлагане на следващ скандал, коментират експертите по вътрешна политика.

Междувременно протестите на майките срещу Валери Симеонов продължават и днес.