Панаирът на книгата се завърна с над 80 издателства в Националния дворец на културата. Всички любители на четенето могат да го посетят още този вторник.

Снимка: БГНЕС

След едногодишно прекъсване НДК ще приюти редица заглавия за 48 път.

Светлозар Желев посещава събитието от 25 години. В първия ден на панаира отново е в НДК.

„Най-важно е да дойдат хората на панаира на книгата, за да се докоснат до този свят. Книгата има нужда да бъде обичана, нека покажем обичта си сега по Коледа“, казва Светлозар.

„Аз лично съм много ангажирана с битката на жените за права, затова си избрах книгата за момичето, избягало от „Ислямска държава“, споделя много борба ни предстои“ споделя Валентина Георгиева.

Има и щанд за детски книжки.

„Имаме за четене, преиздаваме детски книжки от едно време класики, за игра, за оцветяване, антистрес книги за възрастни“, коментира Ясен Малинов.

Панаирът на книгата ще остане в Националния дворец на културата до 12 декември. В шестте дни до неделя е предвидена и програма с над 40 събития, като акцент са премиерите на книги и срещите с автори.

Снимка: БГНЕС

По време на панаира се провежда и Софийският международен културен фестивал и фестивалът за деца и младежи.

От сряда сред премиерните издания на панаира ще бъде и емблематичният роман ''Война и мир'', издаден в 4 тома с 50 илюстрации от Теодор Ушев.